Taze zencefil kökü, kuru zencefil kökü ve toz zencefil olmak üzere 3 çeşidi bulunmaktadır. Şifa deposu zencefil çayı nasıl yapılır, hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Hepsinin cevabı Organik Günler’de…
Zencefil Çayının Faydaları (Taze zencefil, Toz zencefil ve Kuru zencefil kökü)
Taze veya toz zencefil ile yapılan bu çay; hastalıkları önlemede ve hastalıkların tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. Alzheimer’dan kansere kadar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan zencefil çayının faydalarışu şekilde özetleyebiliriz;
Salatalarda ve yemeklerde kullanımının dışında çay olarak tüketilen zencefil bağırsak sendromunu tedavi edici özellik gösterir.
Zencefil çayının yorgunluğu giderici ve vücuttaki yağ oranını düzenleyici etkisi vardır.
Düzenli olarak içilen zencefil çayı sinüslerin temizlenmesine yardımcı olur.
Genetik alzheimer hastalığı dahil zencefil çayının alzheimer oluşumunu engellemede önemli bir rolü olduğu kanıtlanmıştır.
Sinir hücrelerini yenileyerek sinir hastalıklarının oluşumuna karşı korur.
İçerisinde bulunan vitamin ve besin maddeleri bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlar. Bu şekilde hastalıklara karşı direncimiz artar.
Kanserli hücreleri yok ederek kansere karşı koruma sağlar.
Hazımsızlık sorununa ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı zencefil çayının etkisi büyüktür. Zencefil çayı ile zayıflama yöntemi pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Zencefil çayının zayıflamaya etkisi fazladır.
faydalı bilgi paylaşımı için teşekkürler..
YanıtlaSil